Pitkien kalsareiden maa Totuutta päin! - vaikka sitten mutkan kautta.

Suomalainen sankaritarina

 

Miehen avovaimon talo palaa maan tasalle. Syyksi ilmenee verkkovirtaan kytketty kännykän laturi.

Mies miettii miten jatkossa voisi estää vastaavat tapaukset. Hän etsii valmista ratkaisua maailmalta, mutta ei löydä sitä. Niinpä hän istuu suunnittelupöydän ääreen ja miettii. Mietinnän tuloksena syntyy uusi laturi. Laturissa on rele, joka katkaisee virrankulun, kun kännykkä irrotetaan laturista. Oheistuotteena tulee sähkönsäästöä, koska laturi ei kuluta "tyhjänä" virtaa ollenkaan.

Tämä tarina on Suomesta, Oulusta ja viime vuodelta. Nyt tämä tarinan jatko on realisoitumassa – ja isosti. Odotamme mielenkiinnolla mitä tästä seuraa.

 

Parhaimmat ideat ovat usein yksinkertaisia. Vai mitä olet mieltä...?

 

 

http://www.asmocharger.com/fi/

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VRcTH9REgR8

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän lindapelkonen kuva
Linda Pelkonen

Tämän blogin innoittamana soitin Asmo-laturin kehittäjälle Asmo Salorannalle, ja haastattelin häntä aiheesta. Keksintö on erittäin mielenkiintoinen. Hyvä, että nostit asian esille.

Tässä juttu, jonka kirjoitin aiheesta:

http://www.uusisuomi.fi/raha/70449-insinoori-toteu...

t. Linda / US

Jukka Mäkinen

Eiköhän noiten latureiden kopiotuotanto ole jo menossa kaukoidän ihmemaassa. Eri nimellä tietenkin.
http://gigaom.com/2010/03/17/att-launches-smart-ch...

Käyttäjän KariLaitinen kuva
Kari Laitinen

Kiitos linkistä. Se on jo vuodelta 2010, joten jotain on mennyt pieleen AT&T:llä. Onnistuisikohan Saloranta paremmin: Ainakin isot yritykset ovat olleet kiinnostuneita ASMOn tekniikasta.

Kännyköitä ja latureita on maailmalla suhteellisen paljon, joten en oikein usko, että idän ihmemaan kopioijat saavat kaikkia markkinaosuuksia. Kyllä tässä näyttäisi olevan iso potentiaali. Suomen päättäjien kannattaisi olla nyt hereillä!

Asmo Saloranta

Hei Jukka,
Ei AT&T:llä onnistunut tuo laturi aivan nappiin. Siinä on sisäänrakennettu akku, joka valvoo miloin puhelin liitetään siihen. Laturi ei siis mene virrattomaksi missään vaiheessa.

Asmo Saloranta

Hei Jukka,
Ei AT&T:llä onnistunut tuo laturi aivan nappiin. Siinä on sisäänrakennettu akku, joka valvoo miloin puhelin liitetään siihen. Laturi ei siis mene virrattomaksi missään vaiheessa.

Jukka Niskanen

Olihan minun käsittääkseni ENSIMMÄINEN näytönkautta ja käännettävän kännykkä kehitetty Suomen Oulussa. Meni konkkaan ja toiset vei idean. No mulla vielä yksi pakkaus laatikossa.

Jukka Niskanen

No yritimpä antaa taas Suomalaisuuden ideoista tietoa. Mutta???

Käyttäjän KariLaitinen kuva
Kari Laitinen

Ihan mukavasti ainakin sana leviää. Tuohon Lindan uutiseen on tullut vajaassa vuorokaudessa yli 1300 tykkäystä. Se, että riittääkö suomalaisilla mielenkiinto ja panostus pitemmälle kuin tykkäysten asteelle, jää nähtäväksi.

Toimituksen poiminnat